Welkom Sinterklaas 23 november 2019

‘Welkom Sinterklaas 2019’ op zaterdag 23 november 2019

 

Het programma & uurrooster :

 

  13.00 u   Start animatie aan de Nieuwe Kaai / Jachthaven

  13.30 u   Aankomst Sinterklaas en Pietenkorps per boot & ‘MEET & GREET’ 

  14.30 u   Vertrek Sinterklaasstoet naar de Grote Markt, parcours : Nieuwe Kaai - Guldensporenlei - Renier Sniedersstraat - Zeshoek - Gasthuisstraat - rondgang rond de Grote Markt

!!  In de Gasthuisstraat is ter hoogte van de Leopoldstraat nog een halte voorzien, met een woordje van de Sint en muziek

  15.45 u   Aankomst op de Grote Markt met officiële ontvangst door de burgemeester gevolgd door een spetterende Sinterklaasshow in goede banen geleid door zanger/animator Filip D’haeze.

Alle aanwezige kinderen krijgen een ‘Sintsnoepzakje’ en een origineel, leuk (Turnhouts) geschenk.

  17.00 u   Afscheid van Sinterklaas en z’n Pietenkorps - vertrek naar het Stadhuis 

Het parcours is hierboven beschreven.  We gaan - in tegenstelling tot vorig jaar - volledig door de Renier Sniedersstraat en gaan op de Grote Markt met de stoet rond de Markt  - langs de kant Café Sint-Pieter / Herentalsstraat, voorbij Toerisme & UiT en Turnova, langs de Noordkant en het Stadhuis om terug ter hoogte van de Waterput naar het podium te gaan.

Eens op de Grote Markt aangekomen, wordt de Sint plechtig ontvangen door de burgemeester en Filip D’haeze, zanger / presentator / animator - gekend van TV en o.a. z’n bands Enzo en Swoop  Hij leidt samen met enkele Zwarte Pieten de animatie, het Sintzangfeest en de spetterende Sinterklaasshow  in goede banen. In bijlage vind je bruikbare foto’s.  

Ook dit jaar zorgen we voor wat randanimatie op de Grote Markt en krijgen alle aanwezige kinderen het ‘Sintsnoepzakje’ en een leuk (Turnhouts) geschenk.